Пропускане към основното съдържание

“Дни на класиката” за десети път ще се проведат в БалчикМеждународният фестивал “Дни на класиката в Балчик” ще се проведе за десети пореден път от 20 до 27 юли 2019 г. Концертите са на открита сцена “Мистрал” с начален час 19.30. Достъпът на публиката е свободен. В съботната вечер на 20 юли началото ще постави Представителният духов оркестър на Военноморските сили под диригентството на Мирослав Трифонов и Георги Зайранов.

Следват участия на елитни музиканти и артисти като Константин Цеков и Рашко Младенов, Ива Любомирова - флейта и Недялко Недялков - кавал, квинтет Елит от Букурещ, цигуларите Иван Пенчев и Иван Въгларов. /БНР

Традиционно е гостуването на фестивала на оркестрите на Бургаската и Варненската опера, а в последния концерт на 27 юли на диригентския пулт в Балчик ще се завърне след дълго отсъствие един от основателите на “Дни на класиката” - Мартин Пантелеев. Фестивалът се организира от фондация “Академия Класика” и се провежда с финансовата подкрепа на Община Балчик, а повече подробности за концертите можете да чуете в интервюто със Сава Тихолов - началник отдел “Култура и връзки с обществеността”, в звуковия файл.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Силно земетресение удари Иран (ВИДЕО)

Силно земетресение удари ИранСемейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Вижте първи тестове на най-големия хидроплан в света, китайският AG600 (ВИДЕО)

Вижте първи тестове на най-големия хидроплан в света, китайският AG600.