Пропускане към основното съдържание

Арестуваха измамник обрал колеги в Обзор


Задържаха гастролиращия измамник, търсещ работа по Черноморието. В петък той е бил арестуван от полицията във Варна, след което бил отведен на разпит в Слънчев бряг, съобщава “Нова телевизия”, цитирайки собственика на магазина за сувенири, в който мъжът е кандидатствал за работа, след което е обрал бъдещите си колеги. Мнимият кандидат за работа обикалял курортите по морето и обирал бъдещите си колеги.

През почивните дни в магазин за сувенири в Обзор идва нов кандидат за работа. Момчето се представя за Асен от Плевен. „Изглежда видимо на около 20 години, разказа ни че е живял много години в Русия, че знае перфектно 5 езика, което беше плюс за него да бъде назначен. В неделя дойде да се запознае с колегите, да го обучим и да види дали това ще му хареса и евентуално в понеделник да бъде назначен”, коментира Лидия Илиева, управител на магазина. Момчето обаче не чака назначение. Започва да действа още преди да получи работата – докато е настанен в стая с бъдещия си колега Пламен. „Трябваше аз да го обуча тъй като бях на смяна. Сутринта, когато се събудих погледнах, че вратата беше отворена, него го нямаше и първата ми мисъл беше да си погледна портфейла. В него нямаше никакви пари”, каза потърпевшият Пламен Иванов. Изчезва заплатата, която Пламен получил преди ден, до лев. С нея и мистериозният Асен. Първоначално новият продавач-консултант не се сторил подозрителен на Пламен и колегите му. Когато връщат лентата назад обаче всичко подсказвало, че става дума за измамник.

„Питаше ме за часовника ми дали е скъпа марка, освен това дали спя дълбоко, за да не ме будел. След кражбата навързах нещата. Говореше малко несвързано, някои думи ги бъркаше”, допълни Пламен Иванов. Пред бъдещите си колеги разказвал, че е работил в Русия и Чехия като сервитьор. След което започнал работа и по Черноморието. „Изглежда на около 20-21 години, русоляв, със сини очи”, описа го Пламен. Управителят на обекта публикува снимка с лицето на момчето и в социалните мрежи. Измамените се оказват мнозина – по цялото Черноморие.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Сена преля, парковете край реката във френската столица са под вода (ВИДЕО)

Сена преля, парковете край реката във френската столица са под вода

Прогноза за времето на морето във вторник

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 28°-31°.

Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.