Пропускане към основното съдържание

Рибари блокират с лодки пътя Балчик-Шабла


"До края на седмицата, ако министърът на околната следа и водите Нено Димов не се намеси и не си "озапти" инспекторите от РИОСВ-Варна, да счита, че пътят между Балчик и Шабла ще бъде блокиран”, съобщи в Балчик бизнесменът и рибар Виктор Лучиянов.
Има готовност от поне 200 лодки с колесари, както и хора от местните общности, добави той.
"За са не сме в нарушение на Закона за движение по пътищата, няма да блокираме пътя, ще излезем с колесарите и ще се движим с 3 км/ч. Така разстоянието от Балчик до Каварна ще го вземем за около три часа. Очакваме тогава министър-председателят Бойко Борисов да се обади и да попита: „Момчета, как да решим проблемът”, казва още Лучиянов, цитиран от 24 часа.
Проблемът е, че плажът "Болата” все още не е изваден от природния парк „Натура” и цялата зона на едноименния залив е забранена за коли. Така 200 души рибари се лишават от възможността за всякакви конкретни действия.
"Забранено е моторно превозно средство с колесар, на което има лодка, да стига до морето, за да си пусне лодката на вода", обяснява Лучиянов.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Виртуална обиколка на Ухан, градът откъдето тръгна заразата (ВИДЕО)

Виртуална обиколка на Ухан, градът откъдето тръгна заразата


КОРОНАВИРУС НОВИНИ >>
Борбата с коронавируса е отговорност на всички, обединени ще го победим!

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Прогноза за времето на морето в понеделник

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 25°-30°.

Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.