Пропускане към основното съдържание

„Музикалният салон на Кралицата“ за посетителите на Двореца в БалчикПрограмата „Музикалният салон на кралицата“ ни потапя в атмосферата на европейските литературно-музикални салони от началото на ХХ век, превърнали се в място за срещи на художници, писатели, композитори, философи. Концертът ще се проведе в Двореца в Балчик на 20 юли 2019 г. от 19 часа в Каменната зала. Входът е свободен.

Музикалното пътешествие използва сватбения маршрут на Мария Единбургска – минава през Виена, Букурещ, Берлин, Лондон и София. С изпълненията на творби от Йохан Щраус, Фриц Крайслер, Джордже Енеску, Ерих Корнголд, Панчо Владигеров, съчетани с поетични текстове и откъси от писма на автори от този период и на самата кралица Мария Единбургска, илюстрирани с изгледи от тези градове, ще пресъздаде атмосферата на културните салони в Европа.

Подбраните архивни музикални находки предлагат премиерни за българската камерна сцена произведения, аранжирани от Младен Тасков. Специален гост е актьорът Веселин Мезеклиев, на когото са поверени литературните текстове. Ще свирят музикантите Грациела Панайотова, София Радилова и Младен Тасков, сценарист е Иванка Гезенко.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Сена преля, парковете край реката във френската столица са под вода (ВИДЕО)

Сена преля, парковете край реката във френската столица са под вода

Прогноза за времето на морето във вторник

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 28°-31°.

Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.