Пропускане към основното съдържание

Министърът на туризма на Непал е загинал с хеликоптер

Министърът на туризма на Непал е загинал с хеликоптер

Министърът на туризма в Непал и още шест души бяха загинаха, когато хеликоптерът им се разби в източен район на страната, съобщават "Ню Йорк таймс" и News.bg.

Хеликоптер на "Еър Дайнасти" се разбива в планинския район Таплеюнг по време на пътуване, за откриване на проект за парапланеризъм за насърчаване на местния туризъм. Всички на борда са загинали, включително министърът на туризма Рабиндра Адхикари.

Радж Кумар Четри, генерален мениджър на международното летище "Трибхуван", което обслужва Катманду, столицата на Непал коментира, че катастрофата в региона, който граничи с Индия и Тибет, вероятно е причинена от лошо време. Говорител на непалската полиция, Утам Радж Субеди съобщава, че телата са намерени и се опитват да ги върнат в Катманду.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Силно земетресение удари Иран (ВИДЕО)

Силно земетресение удари ИранПроф. Анри Кулев представя книга и изложба в Поморие

В Градска художествена галерия „Дечко Стоев” в Поморие ще бъде представена изложба с рисунки на проф. Анри Кулев и книгата му „Ориент SexPress” от 18.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на община Поморие.

Проф. Анри Кулев е български режисьор, художник и продуцент на игрални и анимационни филми. Преподавател по анимационна режисура в Нов български университет, член на жури на много международни фестивали, както и директор на Световния анимационен фестивал във Варна. Има самостоятелни изложби в Москва, Берлин, Хирошима, Краков и други. Режисира повече от 70 анимационни, документални и игрални филми.

Издаването на “Ориент SEXpress” съвпада със 70-годишнината на Анри Кулев. Сборникът събира около 300 рисунки на автора с еротична тематика и е издаден от Университетското издателство на Нов български университет. Според Кулев еротиката често прелива в натурализъм. Ето защо той обяснява, че за такъв тип художествена работа е нужен интелект и много добри графични умения, а това, което прави…