Пропускане към основното съдържание

Изграждат изкуствени острови във Варна


Четири изкуствени острова ще бъдат изградени на територията на курорта "Св. Св. Константин и Елена" и по пътя за "Златни пясъци", съобщи областният управител Стоян Пасев, цитиран от Kmeta.bg. Основното предназначение за това е брегоукрепване.

Планът предвижда и атракцион за лодкостоянки за развитието на този тип туризъм, тъй като по думите на Пасев единственото регистрирано законно пристанище от подобен тип по Северното Черноморие е в Балчик. Във Варна ще бъде това на "Карантината", на което Община Варна вече направи първа копка.

Общият устройствен план вече е приет и тепърва ще се разработва план за изграждане и какви материали ще са необходими за това.

Възможността за строителство на острови в акваторията на Черно море беше дадена през 2013 г., когато депутатите промениха Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Законът позволява изграждането да стане чрез възлагане на концесия за строителство на морски плаж.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Сена преля, парковете край реката във френската столица са под вода (ВИДЕО)

Сена преля, парковете край реката във френската столица са под вода

Прогноза за времето на морето във вторник

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 28°-31°.

Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.